Vinice Olomouc

Česká republika je plná krásných míst, které stojí za to navštívit. Jedním z takovýchto míst je také oblast Hané a Olomouc. Kromě historických památek vás zde zaujme i krásná příroda.

Máte chuť strávit letošní dovolenou v České republice a přemýšlíte nad tím, které místo bude pro vaši dovolenou ideální. Vaše volba by mohla padnout na Olomouc. Oblast Hané, kde najdete kvetoucí zahrady a lány obilí, se řadí mezi nejúrodnější oblasti Česka. Kromě dokonalé přírody vás také zaujme krása historického města Olomouc. Když budete vybírat z místních specialit, určitě budou stát za zkoušku Olomoucké tvarůžky. Tento nízkotučný sýr vás zaujme svým specifickým aroma. V okolí Olomouce se pěstuje také velmi kvalitní chmel. A také můžete v místních pivovarech ochutnat skvělá piva. Kromě dokonalé přírody vás také zaujme krása historického města Olomouc. Věříme, že zde strávíte skutečně krásnou dovolenou plnou nezapomenutelných zážitků.

Vinice Olomouc

Jaký máte vztah k** vínu? A co oněm víte? Víno je vykvašená šťáva z vinných hroznů. Základní rozdělení vín** podle barvy může být na vína červená a bílá. Podle způsobu přípravy dále dělíme vína na odrůdová a známková. Podívejme se, jaký je mezi nimi rozdíl. Odrůdová vína jsou připravena z hroznů pouze jedné odrůdy. Známková vína jsou směsí velmi kvalitních vín. Vína se také dělí podle oblasti, z které pocházejí.

Jak podávat vína k pokrmům

Chcete pro svou rodinu nebo přátele nachystat slavnostní hostinu a při tom podávat vhodná vína? Pak je důležité řídit se několika zásadami. Začínáte jemným předkrmem? V tom případě se k němu budou hodit jemná vína. Když naopak podáváte pokrm s výraznou chutí, doplňte jej také výrazným bílým nebo červeným vínem. Budete jako hlavní chod podávat tmavé maso hovězí, vepřové nebo zvěřinu? K těmto druhům mas se bude hodit víno červené. Červená vína se také mohou podávat k huse nebo kachně se zelím a knedlíkem. Pozor však na to, že když podáváte lehkou rybu, je důležité doplnit ji lehkým vínem bílým. Ale pikantně upravená ryba nebo úhoř vyžadují víno červené. Ke kuřeti, krocanu nebo krůtě se hodí bílé víno. Když volíte zeleninový pokrm, doplňte jej bílým vínem. Dále také platí, že v letním období míváme chuť na vychlazená bílá vína. Jako hostitel se také řiďte tím, že bílá vína se podávají před červenými a také podle tohoto by se mělo volit pořadí pokrmů. A na závěr se k moučníkům hodí přírodně sladká vína.

Zdá se vám, že** výběr vína** k jednotlivým druhům pokrmů je velmi náročný? Tak tedy zvolte jednoduchou pomůcku. Večerní stolování začněte s lehkým šumivým vínem, poté pokračujte lehkým bílým vínem a závěrečným pokrmům se budou hodit vína těžká červená. Vaši hosté budou zajisté nadšení tím, jak dokonale jste připravil celou tabuli.

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id5126 (magazinolomouc.cz#55)


Přidat komentář


Dále by Vás mohlo zajímat